Категории: Свят

Русия наложи санкции срещу девет канадски служители

Реклама

Русия включи в черния списък девет канадски високопоставени служители, участвали във формирането и провеждането на антируска политика, предаде ТАСС

Руската дипломация е забранила на 9 висши служители да влизат в страната „за неопределено време“.

„В отговор на незаконни санкции, наложени от канадското правителство срещу граждани на Руската федерация на 24 март 2021 г., под измисления предлог за предполагаемото преследване на руския гражданин Алексей Навални, осъден за незаконни действия, беше взето решение за неопределено време забрани влизането в Русия на следните лица с канадско гражданство „, се казва в съобщението на руското правителство.

Сред санкционираните са министъра на правосъдието Дейвид Ламети, комисарят на поправителната служба на Канада Ан Кели, комисарят на Кралската канадска конна полиция Бренда Луки, директор по политиката на министър-председателя Марци Суркес, министърът на междуправителствените въпроси Доминик Льоблан,заместник-министъра на Министерството на националната отбрана Джоди Томас.

В списъка влизат също заместник-началникът на щаба на отбраната Майкъл Руло, заместник-комисар на Кралската канадска конна полиция Брайън Бренан  и контраадмирал Скот Бишоп, командир на разузнавателното командване на канадските сили.

Руската дипломация уточни, че става въпрос за „ответни мерки“ на канадските санкции срещу 9 висши руски представители, оповестени на 24 март.

Отава тогава посочи, че канадските мерки се вписват в рамките на съгласувани дипломатически усилия за оказване на натиск върху висши служители от руската администрация, замесени в опита за убийство на Алексей Навални.

Ограничителният списък включваше руския ръководител на ФСБ Александър Бортников, първия заместник-началник на кабинета на президентската администрация Сергей Кириенко, директора на Националната гвардия Виктор Золотов и др.

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 5 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 5 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 5 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 7 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 7 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 8 часа