Категории: Варна

Старши треньорът на ПСК „Черно море“: Успяхме да сверим часовниците си с чуждестранните състезатели

Реклама

Старшият треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров обяви, че отборът гледа напред към двете важни състезания, които предстоят в близката перспектива – държавното лично отборно първенство за мъже и жени в София (24-27 юни) и европейското за младежи през юли.

„Радвам се, че по време на турнира Black Sea Cup във Варна успяхме да сверим часовници с чуждестранни състезатели в навечерието на тези спортни събития“, заяви Никола Петров.

Той допълни, че международният турнир през изминалия уикенд, който организират черноморци и община Варна, е бил генерална репетиция за ПСК „Черно море“ в навечерието на държавното.

„Мисля, че се получи доста добра проверка. От това, което видях от нашите плувци, съм напълно доволен. Вече мислим за държавното за мъже и жени в София в края на юни.

Предстои и европейско първенство по плуване за младежи. Засега със сигурност е потвърдено участието на нашия състезател Дениел Нанков. Може би и Калина Николаева ще участва, очакваме решението на федерацията. След това предстоят държавни шампионати за другите възрастови групи до началото на август, когато ще приключим със състезателния сезон. Варна ще бъде домакин на държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша и старша възраст през август“, разясни Петров.

Наставникът оцени 4-ото издание на Black Sea Cup като много успешно. И изрази задоволството си, че и миналата година, и сега, въпреки пандемичните условия, клубът е успял да проведе турнира. И не е прекъснал традицията.

„Тази година беше значително по-добра отколкото предната – и като брой участници, и като атмосфера, а и спортни резултати“, сподели Петров. И заключи, че подготовката на черноморци за държавния шампионат ще се проведе на плувен комплекс „Приморски“.

Треньорът на шампионите очаква с нетърпение екипът на бляскавия холивудски актьор Юлиан Костов, който дълги години се състезава за „Черно море“, скоро да сглоби уникален клип за клуба. Видеото бе заснето именно по време на турнира Black Sea Cup.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Папа Франциск е с грип и отменя ангажиментите си

От Ватикана съобщават, че папа Франциск отменя срещите си заради лек грип. Папата вече е…

преди 4 минути

Почина виден български дипломат: Поклон

Стана ясно, че е починал дипломатът Милен Люцканов. Скръбната вест съобщиха от Генералното консулство на…

преди 14 минути

Ще се вдигне ли цената на олиото в България?

Оказва се, че тази година добивът на слънчоглед в България е изключително слаб и това…

преди 19 минути

На 24 септември спират тока на тези места във Варна и областта

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 36 минути

Има риск от наводнения по брега на река Дунав

Стана ясно, че нивото на река Дунав по хърватския бряг е достигнало над 670 см.…

преди 39 минути

Археолог за откритата втора статуя в Хераклея Синтика: Когато видяхме, че е по очи, си казахме с колегите – май няма да има глава

Припомняме, че в петък беше открита втора статуя в големия канал в Хераклея Синтика. Тя…

преди 46 минути