in

Упойка ли е причинила смъртта на младата родилка в Благоевград?

кадър: bTV

Родилка и бебето и почихана след планирано секцио. Трагичната случка стана вчера в Благоевград. За последните 6 месеца това е трети сучай на починала родилка в отделението.

Родилка и бебето ѝ починаха при планирано секцио

29-годишната жена трябвало да роди вчера със секцио след пълна упойка. До операция обаче не се стигнало. Починала след упойката, бебето също не е спасено.

Предите три месеца жената се е лекувала от коронавирус, но дали вирусът има отношение към смъртта ѝ, или става въпрос за алергична реакция към упойката ще стане ясно след резултатите от аутопсията.

От болницата казаха, че са разпоредили вътрешна проверка.

„Екипът е повече от 10 души – анестезиолози, акушер-гинеколози, неонатолози. Възможно е да бъде и алергична реакция, която няма как да предвидим преди това. Винаги се прави изследване на пациенти, които са алергични, но такива пациенти ги откриваме при разпит, при приемането, при консултацията с анестезиолог и така нататък“, коментира пред bTV д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Аутопсия е направена, но все още не е ясна причината за смъртта на жената.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.