Категории: Варна

Концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи ще разтвори сърцата на варненци

Реклама

Под мотото „С обич за децата в памет на бащите герои” край Слънчевия часовник в Морската градина тази събота от 16 ч. ще има демонстрации на техника и екипировка.

Най-мащабното благотворително събитие в помощ на семействата на пострадали при изпълнение на своя дълг служители на МВР се провежда за единадесети път. Кампанията се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФС МВР) под патронажа на кмета на Варна Иван Портних в партньорство с Община Варна, Варненската и Великопреславска митрополия и МВР-Варна.  

Заместник-председателят на Управителния съвет на СФС МВР Красимир Костов сподели, че варненските служители на МВР са посветени на кампанията от самото й възникване и дори в условията на пандемия миналата година, когато нямаше как да се организира концерт, те са намерили начин да продължат да събират средства с благотворителния календар на варненските пожарникари.

„Ние чувстваме като наши тези деца – призна той, – защото техните семейства при една трагедия остават извън полезрението на управляващите и животът им никак не е лесен, особено в тези трудни времена. При смърт на служител законодателството предвижда да се изплатят 12 заплати, и това е, след това тези семейства остават забравени, извън полезрението на държавата. Кампанията върви в цялата страна и ние постоянно правим по нещо, за да сме в помощ на семействата.“

Ивайло Янчев, председател на Варненската организация на СФС МВР, отбеляза: „На 26 юни ще разположим около Слънчевия часовник техника от всички структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, както и на нашите партньори от Министерството на отбраната – военна полиция с пустинните котки, тежководолазите на военноморските сили. Така ще дадем възможност на децата да се докоснат до нашата професия, да разберат, че ние сме техни приятели. Искам да благодаря на нашите партньори, които ни помагат. Всеки жест на помощ има значение. Например със средствата от продажбите на благотворителния календар децата на загинали служители на МВР от Варна ще почиват през август в Приморско. Йоана Колева-Вълова, която поддържа активностите на кампанията в социалните мрежи, сподели колко е искрена подкрепата на хората, и колко важна е тя за повдигане на духа на засегнатите семейства: „Заслужава си да върнем детските усмивки, защото всеки от нас може да се окаже в подобна ситуация и поддръжката на общността е решаваща.“

Пламена Николова, която ще бъде отново водещ на благотворителното събитие, не скри вълнението си от този ангажимент, защото вижда искрената готовност на всички участници в концерта – изпълнители, школи, групи, които са откликнали с огромно желание на поканата да се включат. „Всички са съпричастни с тази кауза“, сподели тя. 

Първи на сцената ще излязат музикантите от Представителният духов оркестър на Военноморските сили, който по традиция открива кампанията всяка година. Началото на благотворителния концерт е в 16 ч. на 26 юни, събота, до Слънчевия часовник в Морската градина. 

Всеки може да подкрепи благородната кауза още сега, като преведе средства в подкрепа на семействата на загиналите и пострадали полицаи в дарителската банкова сметка: BG51UBBS80021014037340.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Мъж, шофирал с 3,43 промила алкохол, отива на съд

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал с 3,43 промила алкохол в кръвта. Прокурор…

преди 2 минути

Ще изграждат нова сграда за спорт и танци в Хуманитарната гимназия във Варна

Ще бъде изградена нова сграда за спорт и танци за над 3 млн. лв. в…

преди 27 минути

Ако изборите бяха днес: 6 партии влизат в НС според „Маркет Линкс“

Изследване на социологическата агенция "Маркет ЛИНКС" показва кои политически формации биха влезли в 51-ото Народно…

преди 49 минути

20-годишен шуменец е с опасност за живота след тежък инцидент с мотор

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия "Нова Варна", че е настъпил тежък инцидент с…

преди 59 минути

Инцидент с влака Варна – Шумен: Дим започнал да излиза изпод вагон

От пресцентъра на шуменската полиция съобщават за медия "Нова Варна", че на шест сигнала за…

преди един час

Машина в автобус във Варна направи нещо невиждано

Машина за билети и зареждане на карти в автобус във Варна започна да "обстрелва" пътниците…

преди един час