Категории: Избори 2023

Среща-разговор на младите хора във Варна с проф. д-р Костадин Ангелов, Любен Дилов и Красен Кралев.

Реклама

За реалната политика на ГЕРБ/СДС и сегашната турбуленция в България.

Как  ГЕРБ/ СДС върна реалната политика за хората, защо коалицията няма да е на резервната скамейка и без нея няма как да се излезе от турбуленцията, в която ни вкараха останалите политически играчи и служебният кабинет ? Дали политиката е занимание с предизвестен лош край? На тези и още много други въпроси на младите хора във Варна отговаряха водачът на варненската листа на ГЕРБ/СДС проф.д-р Костадин Ангелов най-успешният здравен министър в условията на световна пандемия, водачът на листата в Бургас известният писател-сатирик и телевизионен и киносценарист Любен Дилов и най-популярният спортен министър през последните два мандата в правителството на Бойко Борисов Красен Кралев. Срещата в радио Варна откри кметът и областен координатор на ГЕРБ/СДС –Варна Иван Портних, като призова за честен, открит и критичен разговор.

Снимка: ПП „ГЕРБ“ – Варна

Проф.д-р Костадин Ангелов припомни за най-тежките месеци в условията на ковид , на протести и недоверие и как е приел предизвикателството да стане здравен министър. „Бяхме много обвинявани как сме плашили хората, но във страните в Западна Европа виждаха апокалиптични картини. Имаше ги и тук, но не ги показахме, а през октомври ноември, декември беше страшно, но трябваше да държим хората спокойни, за да ни вярват и да печелим всеки ден по една малка победа в една точка в държавата. Едновременно с това 50 % от хората казваха няма такъв вирус, вие лъжете, включително и сегашният здравен министър,който ни обясняваше, че сме ненормални и трябва да ни съди Световен трибунал“.

Снимка: ПП „ГЕРБ“ – Варна

„ Разумен живот във Варна, Бургас и България ще има и след 11 юли, защото сега не е много разумен. ГЕРБ, СДС и Гергьовден предлагат договор за развитие на държавата в една по-нормална и добра перспектива. Но отново влязохме в една турбуленция, като при Тройната коалиция, проблем, породен от няколко политически играчи и основният играч е Радев. За първи път в историята на България имаме президент, който от средата на мандата си е кандидат-президент за втори мандат. Никога не е имало президент, който да разцепи на две, на три , на четири българското общество и да управлява без парламент и без контрол. Борисов е най-дълго управлявалият премиер, но и Майка Тереза да беше управлявала 13 години, половината от  хората  щяха да й кажат „махай се“.  Борисов е премиер, който показва историческата перспектива и тъжното е, че в България няма политик, който да  каже, че ще продължи предшественика си“,  каза Любен Дилов.

„Не сме били в такъв тип политически битки. Срещу нас няма дебати, няма политически идеи, срещу нас има партии, които са функция на олигархическия капитал. Има някакъв формат на правителство, което е шпицкоманда срещу министрите на ГЕРБ. Служебният кабинет въобще не се занимава с проблемите на държавата и възниква въпросът има ли пилот самолетът през последните 45 дни“, каза Красен Кралев. 

„Компот от леви идеи“ е това, което прави т.н. градска десница и се държи агресивно, когато не е представена в парламента, каза Любен Дилов. Той коментира, че ИТН не е партия, която се бие срещу другите партии, а който гласува за Слави или за публичния му образ, който си е създал, избира Тошко. Хората, които подкрепят ИТН, получават ДПС , защото двете формации са в изключителен синхрон и си подават топката.

Снимка: ПП „ГЕРБ“ – Варна

Пресцентър на ПП ГЕРБ Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Нито един от българските граждани в Иран не е пожелал да се евакуира, обяви Димитър Главчев

По думите на служебния премиер Димитър Главчев нито един от българските граждани в Иран не…

преди 37 минути

Служители на ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения

От Националната агенция за приходите съобщават за медия "Нова Варна", че служители на ГДНП и…

преди 43 минути

Студен атмосферен фронт преминава през България на 5 октомври

От НИМХ прогнозират, че преминаващ студен атмосферен фронт ще донесе облачно време и значителни валежи…

преди 47 минути

Президентът обяви има ли пряка заплаха за България от конфликта в Близкия Изток и риск от терористични атаки

Припомняме, че президентът Румен Радев свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на…

преди 56 минути

Македонският премиер: Гоце Делчев е титан на Македония. Нека България каже колко песни има за него

Министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) засегна темата за общата история на България и неговата…

преди един час

Върховният лидер на Иран призова за обединение на мюсюлманските страни

Ракетната атака на Иран срещу Израел е "законна", заяви върховният ирански лидер аятолах Али Хаменей.…

преди един час