in

С празничен концерт Аксаково ще отбележи реставрирането на „Тракийска чешма“

снимка: Тихомир Тодоров

На 4-ти юли, в неделя, в гр. Аксаково ще се проведе концерт по случай реставрирането на местността „Тракийска чешма“. Концертът ще се състои на сцена в самата местност.

В резултат на съвместните усилия на граждани, местна власт и бизнес, “Тракийска чешма” вече е прекрасна лятна сцена.

“Роден съм в Аксаково и сърцето ме заболя, като видях в какво бяха превърнали мястото, занемарено и изрисувано с нецензурни послания. Затова направих група във Фейбук, алармирах за нуждата от промяна и колелото се завъртя. Подкрепиха ни всички – и Общината, и фирми, и приятели. И резултатът е налице – трибуната е възстановена и е прекрасна сцена, чешмите отново работят, паркингите са разчистени и използваеми, клоните са изрязани и разчистени. Мястото вече е прекрасно”, похвали се инициаторът на кампанията Тихомир Тодоров.

В празничната програма ще участват ТУТУРУТКА, Певческа група „Тракийка“, гр. Аксаково, Танцова школа „Колеви“, състави при НЧ „Просвета – 1905“, гайдари, млади таланти от Аксаково и др. „Програма ще бъде доста шарена и интересна“, сподели пред „Нова Варна“ инициаторът.

Откриването на концерта ще бъде в 10 ч. и ще продължи до 18 ч.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.