in

Лични лекари са принудени да изхвърлят флакони с ваксини: Каква е причината? (ВИДЕО)

кадър: NOVA

Ваксините срещу Covid-19 започнаха да се застояват в лекарските кабинети и те са принудени да ги бракуват, заради изтекъл срок на годност. 

Общопрактикуващ лекар от Русе бе принуден да изхвърли част от препарата, който е съхранявал в кабинета си, информира NOVA.

Ще се стигне ли до масово унищожаване на закупени количества от различните препарати и каква е причината да застояват в лекарските практики?

„Наложи се да изхвърля един флакон от ваксината на AstraZeneca. Причината бе изтекъл срок на годност”, разказва д-р Виделина Молова.

Общопрактикуващият лекар обясни, че ваксините се изхвърлят чрез системата за опасни отпадъци, който всеки лекар е длъжен да има.

„Преди 3-4 месеца имаше огромен интерес към ваксинирането. Тогава започнаха да ни раздават ваксини на AstraZeneca. След като заветният флакон беше вече в хладилника, министърът на здравеопазването забрани поставянето на този препарат и хората започнаха да се отказват“, обасни още д-р Милова.

„След този неприятен случай вече правя списък с желаещи. Докато не се съберат 11 души, които искат да им поставя ваксина, не вземам препарати от РЗИ“, добави лекарят.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/