Категории: АкцентиВарна

Какво се случва с ремонта на главен път край Варна?

Реклама

Състоянието на главен път край Варна възмущава гражданите

Става въпрос за участък от пътя между Оброчище и Кичево. Според постъпилите сигнали от няколко седмици ремонтът е спрян, отсечка от няколко километра е изцяло на чакъл, а трафикът е все така интензивен.

Екипът на „Нова Варна“ потърси отговори от Агенция „Пътна инфраструктура“.

„На 9-ти юни т.г. по програмата за текущ ремонт и поддържане стартира ремонтът на 18 км от третокласния път III-902 Оброчище-Кичево-Варна в участъка от границата с област Добрич до гр. Варна. Срокът за завършването му е 30 юни 2022 г. Ремонтните дейности се изпълняват без отбиване на движението по обходни маршрути. Работи се в едната лента, а трафикът преминава по свободната“, казват от АПИ.

До момента са изрязани храсти и са оформени короните на дърветата, които пречат на строително-монтажните работи и са профилирани банкетите в 8,3 км участък от границата с област Добрич до отбивката за с. Орешак, уточняват още от Агенцията.

Ремонтът на пътната настилка се извършва по метода „студено рециклиране“, който е съвременна технология за ремонт на пътните настилки, позволяваща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка. „Студеното рециклиране“ включва технологично фрезоване на съществуващата пътна настилка, към която се добавя свеж материал от трошен камък за достигане на проектното ниво на рециклирания пласт, след което пластът се профилира и уплътнява с тежък валяк. Върху повърхността на обработвания пласт се разпръсква необходимото количество хидравлично вещество и пластът се рециклира. След стабилизиране на пласта с рециклатор се полагат два пласта асфалтобетон, обясняват още от АПИ.

До момента е извършена рециклация на 5 км отсечка от третокласния път между кръстовищата за с. Кантарджиево и с. Климентово и предстои полагане на аслфалтобетоновите пластове. В участък с дължина около 1500 м преди разклона за с. Климентово в посока Варна пътната настилка е фрезована и е насипан трошен камък, предстои студено рециклиране на пласта.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ПП-ДБ се сринаха в социологията

Стана ясно, че една четвърт от традиционните избиратели все още не са решили за кого…

преди 2 минути

Внимание, шофьори: Ако пътувате за Бургас утре, това е важно за вас

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ…

преди 2 часа

Обявиха последни новини за състоянието на словашкия премиер

Стана ясно, че животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност след…

преди 2 часа

Почина една от най-популярните личности в света

Стана ясно, че е починала Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор…

преди 3 часа

Важно за всички ученици в България: Кога са на училище

Както е известно в момента тече дълъг уикенд за учениците в България. Децата са на…

преди 3 часа

С какво време започва новата седмица по Черноморието

През нощта облачността ще е предимно значителна и на места в Югозападна България ще превалява…

преди 3 часа