in

Полша ще закупи 250 американски танка

Кадър: Youtube

Полша ще купи 250 американски танка като част от сделка на стойност около 6 млрд.долара, обяви министърът на отбраната днес, съобщават от Reuters

Подобно на много други източноевропейски страни, Полша е обезпокоена от политиката на Русия, след като Москва анексира украинския полуостров Крим от Украйна през 2014 г.

„Разбира се, това е отговор на предизвикателствата, пред които сме изправени по отношение на международната сигурност,“ каза Мариуш Блащак на пресконференция.

„Нашата задача е да сдържаме един потенциален агресор. Всички знаем къде е този агресор“, отбеляза още министърът.

Блащак обяви, че страната ще похарчи 23,3 милиарда злоти (шест милиарда долара) за закупуване на  танковете „Abrams“ исъпътстваща ги техника, както и за инфраструктурни подобрения и снабдяване с боеприпаси.

През май Полша обяви, че ще закупи 24 въоръжени дронове от Турция, ставайки първата членка на НАТО, която купува безпилотни летателни апарати, произведени в Турция.

Превод и редакция: „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/