Категории: България

Проф. Герджиков: Отстраняването на Иван Гешев няма да се случи. Какво толкова е направил

Реклама

Според изтъкнатия български юрист проф. Огнян Герджиков, „Проф. Асен Балтов е великолепен лекар. Познавам го отдавна. Неслучайно целият колектив на „Пирогов” застана зад него. Не трябва да се отнасяме по този начин с качествените кадри. Отстраняването му е юридическо и морално безобразие”. 

Той коментира и казуса около номинирането на Николай Василев за премиер. „Той е изключително работоспособен човек с ясна визия. Уважавам го и съжалявам, че беше „употребен”. Това, което Слави Трифонов направи с Василев, е най-малкото нестандартно. В нашата политическа история не знам да е имало такъв случай. Не е такъв начинът, по който трябва да се състави правителство. Искат се преговори, разговори с други политически сили“, поясни проф. Герджиков, предаде NOVA.

И прогнозира, че ако сега се състави кабинет, той няма да има дълъг живот.„Бих бил много изненадан, ако издържи докрай мандата си”, каза още професорът.

„Досега не сме имали толкова малобройна подкрепа в НС, за което и да е правителство. Това е прецедент. Ако ИТН останат с 65 депутата, дават ли си сметка колко са уязвими. При всяко едно напрежение в парламента, те могат да бъдат бламирани”, коментира още проф. Герджиков.

По думите му България има нужда от едно стабилно управление. „Ако отново имаме избори, на народа ще му дойде в повече. След това предстоят и президентски избори. През два месеца ще сме пред урните. Виждаме колко падна избирателната активност. Машините уплашиха много хора. Не е сложно, но по-възрастните се плашат”, обясни Герджиков.

Според него Слави Трифонов трябва да намери път към партиите на протеста, защото не може да проведе иначе никаква политика. „Такова огромно самочувствие при 65 депутата е странно”, смята Герджиков.

По думите му политическият живот няма да е лесен в близките месеци. Герджиков определи управлението на сегашното служебно правителство като изключително качествено.

Герджиков коментира и решението на правосъдния министър Янаки Стоилов да предложи Иван Гешев да бъде отстранен от длъжност.

„Това няма да се случи. Как си представяте ВСС, който преди 2 години го избра с много сериозно мнозинство, сега две години по-късно, да гласува да го свалят. Не виждам какво толкова е направил, за да стигне до там“, заключи професорът.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 12 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 12 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 12 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 13 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 13 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 13 часа