in

Какви опасности крие морето? Варненски спасител съветва как да се предпазим (ВИДЕО)

кадър: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Спасителят Милчо Георгиев сподели ценни съвети пред фоторепортер на „Нова Варна“ за това как едновременно да си изкараме добре на плажа, да се предпазим от жаркото слънце на пясъка и от мъртвото течение във водата. 

„С днешния празник, Илинден, са свързани много поверия, едно от които е, че морето винаги взема жертви на този ден. Иначе празникът се уважава от хората, свързани с морето – моряци, рибари. Тези, които могат да си го позволят почиват на този ден и не влизат в морето“, разказа спасителят.

„Когато плажуващите дойдат на плажа, трябва първо да видят флаговата сигнализация. Ако има червен флаг, тогава най-вероятно има мъртво вълнение и е опасно. В морето винаги има опасности и трябва да бъдем внимателни. Желателно е никога да не влизате сами във водата“, каза още той.

Милчо Георгиев сподели, че за последната седмица на Първа буна, където той е спасител, инциденти не е имало.

„Слънцето е най-вредно между 11:00 и 15:00 часа. Тогава е най-горещо. Най-добре е на плаж да се идва рано сутрин или късно следобед. Трябва да се пият и много течности“, съветва още спасителят.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.