in

Изложбата „Варна – 100 години курортен град“ се завърна в морската столица

Снимка: Община Варна

Изложбата, посветена на вековния юбилей от обявяването на Варна официално за курортен център, се завърна в града след като гостува в София, Пловдив и Велико Търново.

За втори път изложбата „Варна – 100 години курортен град“ е подредена на входа на Морската градина и може да бъде разгледана до 20-ти август, съобщиха то дирекция „Туризъм“.

На 40 пана са изложени общо 120 снимки от близкото и по-далечно минало, пресъздаващи основни моменти в туристическото развитие на града. Основните акценти в тях са свързани със създаването на културната и туристическа инфраструктура на града – Морските бани, първите хотели, Морската градина и културните институции.

Представени са снимки от туристически забележителности, международни фестивали, изложби, посещения на знакови лидери и др. Изложбата е подготвена от Община Варна, със съдействието на Държавната агенция „Архиви“, Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, историка Борислав Дряновски и инж. Георги Филипов.

Снимка: Община Варна

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.