Категории: България

Разкриха как се е стигнало до фаталния инцидент с Антон Петров – Хамстера в Рила

Реклама

В събота по време на офроуд в Рила загина Антон Петров по прякор Хамстера. Той е един от тримата оправдани по делото „Октопод“.

Трима приятели на Петров останаха живи, като се опитваха до последно да го спасят. Въпреки бързата намеса на Бърза помощ и няколко линейки, малко след инцидента Петров почина.

Тежък инцидент: Загина Антон Петров по прякор Хамстера

От Планинска спасителна служба – Благоевград  съобщиха, че спасители са участвали в акцията в събота вечерта. Тогава около 20:30 часа е получен сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което водачът е тежко пострадал, а спътниците му са били с различни, но по-леки травми.

Към 17.30 часа при изкачване на стеснен изоставен горски път автомобилът е стъпил много близо до ръба на затревен участък, който е изглеждал стабилен, но под тежестта на машината поддава и се отронва в стръмно дере, това посочват от Спасителната служба. Джипът се е преобърнал няколко пъти по склон, с дължина повече от 60 метра и пада от 30 метра височина, пише DarikNews.

Веднага след получаване на сигнала към мястото на инцидента се отправят десет спасители от отряда в Благоевград, разделени на две групи, с цел по-бързо пристигане до пострадалите. На място установяват, че водачът на автомобила Антон Петров е с множество травми, a впоследствие изпада в безсъзнание.

Въпреки предприетите от спасителите действия и притеклите се на помощ приятели на пострадалите, към 23 часа състоянието на Петров рязко се е влошило и малко след това починал.

Пострадалите са извозени с автомобил на Планинската спаситела служба и предадени на екипи от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Акцията е продължила до 4.30 часа в неделя.

От ПСС в Благоевград изказват съболезнования на семейството и приятелите на загиналия и благодарят на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция.

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Собственик е на няколко фирми. Той е един от задържаните от групата за отвличания „Наглите“. Сочен е за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото „Октопод“. Преди две седмици, 11 години след шумната акция „Октопод”, съдебният процес приключи на втора инстанция с оправдателна присъда.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа