in

Как да сте сигурни, че избирате правилните етикети за вашите продукти?

Снимка: Елекс

Бизнесът ви набира инерция и е време да изградите разпознаваем и специален, отличителен бранд. Едно от нещата, за които е време да помислите е избoрът на етикети за вашата продукция. На пръв поглед това са просто етикети и какво толкова, но ви предстои челен сблъсък с цял свят от възможности и неща, за които ще се наложи да помислите. 

Печатът на етикети и изборът на продуктов етикет са отговорна задача. Когато се сетите за някой любим ваш продукт, етикетът му веднага излиза пред очите ви. А колко пъти сте закупили стока само заради етикета й? В тези случаи всъщност етикетът е постигнал своето предназначение.

Ето, че именно етикетът е нещото, което предопределя начина, по който хората ще гледат на вашата марка. Ето и няколко съвета за избор на правилните етикети за вашите продуктите:

ОПОЗНАЙТЕ ЦЕЛЕВАТА СИ АУДИТОРИЯ

Една от първите стъпки в процеса на проектиране на етикет е да се уверите, че имате ясно разбиране за целевата си аудитория. Това е така, защото различните използвани елементи трябва да резонират правилно с хората, към които е насочен вашия продукт. Това, което работи най-добре за една аудитория, няма да е непременно добър избор за друга и ще я отблъсне бързо и вероятно безвъзвратно.

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ОПАКОВКАТА

Етикетът, използван върху опаковка, следва да бъде съгласуван с опаковъчните материали. Въпреки че не е задължително, именно опаковката може да подобри цялостното представяне на продукта. Най-добре е, когато опаковъчните материали и дизайна на етикетите имат сходна естетика и се допълват взаимно.

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ЦВЕТОВЕ

Изборът на подходяща цветова схема за етикета, който ще се използва за вашия продукт, изисква внимателно обмисляне. Това е така, защото ще трябва да се уверите, че той е в съответствие с цялостния имидж на марката. Също така трябва да се уверите, че не изглежда подобно на конкурентен бранд и не копира други търговски практики. Ако цялостната цветова схема има смели нюанси, трябва да се уверите, че етикетът е в синхрон с цветовата визия.

ШРИФТОВЕТЕ

Това е друг изключително важен фактор. По време на процеса на разработване на етикети ще трябва да разгледате шрифтовете, използвани за другите маркетингови материали на вашата марка, за да осигурите последователност и приемственост. Това не означава непременно, че шрифтът трябва да е точно същият. Необходимо е просто цялостният облик и усещане за бранда и мястото му на пазара да бъдат последователни. Шрифтовете също така са важни и от гледна точка на яснотата и четливостта на етикета. Те имат важна роля за това потребителите по-лесно да възприемат информацията за продукта. 

ВНИМАТЕЛНО ИЗБЕРЕТЕ ДРУГИТЕ ВИЗУАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ

Илюстрациите и снимките, използвани за етикета, трябва да съответстват на вашата марка. Последователността отново е от ключово значение, защото клиентите ще очакват определен вид и ниво на качеството от вашите продукти. Това включва и начинът, по който съответният продукт е визуално представен. Каквото и да искате да отправите като послание към потенциалните клиенти, ако не го направите добре обмислено и в хармония с останалите елементи, посланието няма да бъде правилно разбрано, а дори може да предизвика и противоположен на желания от вас ефект.

НАПРАВЕТЕ ПРОУЧВАНЕ

Понякога е добра идея да изясните това, което не искате. Това може да изисква да направите малко проучване, за да разберете пазара и да усетите грешките на конкурентите, които от своя страна вие да избегнете. Макар че креативността е много важна, няма нужда да преоткриваме Вселената, когато бърз поглед сред конкуренцията ще ни отведе в правилна посока. Можете да научите много от проучването – какво е успешно при други марки, какво допълнително можете да предложите вие. Това ще ви даде възможност да видите ясно какво ви откроява като бизнес.

Независимо дали сте ангажирани в процеса на проектиране на етикетите, или просто ще оставите цялостния процес на професионалистите в печата на етикети, тези съвети могат да ви насочат в правилна посока, така че крайният резултат да покрие вашите очаквания.

Ако сте в търсене на качествена печатница за етикети във Варна, изберете услугите на Елекс Груп Холдинг.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/