in

Божков иска да бъде изслушан в НС от комисията „Магнитски“

Снимка: Facebook

Днес в Народно събрание беше създадена комисия за „Магнитски“, която има за цел да установи факти и обстоятелства за действията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни санкции на български физически и юридически лица по закона „Магнитски“.

Създадоха временна комисия за „Магнитски“ в НС

В пост във Facebook подсъдимият бизнесмен Васил Божков изрази готовност да се яви пред създадената днес комисия в Народното събрание, която ще установява обстоятелствата покрай наложените санкции по Закона „Магнитски”.

„Като пряко засегнат от „Магнитски”, държа да се явя пред тази комисия. Стига да намерят смелост да ме изслушат. Ако не намерят – ясно е на кого служат”, заявява бизнесменът.

Според него днес парламентът е „сътворил опасен прецедент”. „Беше създадена комисия, която да провери дали се изпълняват законите на чужда държава в България. Без да се интересува, че са нарушени конституционните права на хиляди български граждани. България е правова държава, член на Европейския съюз, със собствени закони, които българските граждани са длъжни да спазват”, обяснява още в социалната мрежа Божков.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.