in

Ще се сложи ли край на безводието в СО „Панорама“?

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

В продължение на 6 години жителите на СО „Панорама“ са принудени да живеят с проблем – безводието в района.  

Инициативен комитет на живущи в СО „Панорама“ организира среща днес в Областна администрация Варна, където присъстваха инж. Валентин Вълканов – управител на ВиК Варна и представители на различни институции, които могат да разрешат проблема. Срещата е закрита за медиите и се води от зам. – областния управител на Варна Георги Георгиев, съобщава Радио Варна.

Управителят на ВиК Варна, инж. Валентин Вълканов припомни, че теренът е компрометиран заради свлачищни процеси и вода няма как да се подаде към живеещите на този етап. Въпросът трябва да се отправи към Община Аксаково, която трябва да направи нов Подробен устройствен план, добави Вълканов.

След като заведоха колективен иск срещу ВиК дружеството във Варна, хората, живеещи в СО „Панорама“ бяха решени да търсят и персонална отговорност, както и да пишат до европейски институции.

Очаквайте подробности!

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/