in

„Демократична България“: Не можем да предадем избирателите си, няма да подкрепим кабинет на ИТН

Кадър: Facebook

Днес „Демократична България“ обяви своето решение да не подкрепи кабинета на „Има такъв народ“. Това заяви на брифинг съпредседателят Христо Иванов. 

„На заседание на нашата група с абсолютно единодушие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на този кабинет“, каза Иванов след заседание на политическата формация.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно, и по отделно, обосновават това решение. Припомняме, че се явихме на избори, с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната. Кабинет, който има програмата, капацитета и личния състав да промени България”, подчерта той.

По думите на Иванов формацията му ясно е посочила целите и приоритетите си.„Посочихме, че няма да подкрепим каквото и да било правителство. Не можем да допуснем да предадем своите избиратели, които поискаха промяна, подкрепяйки правителство, което не можем да наречем правителство на промяната”.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.