Категории: Черноморие

Собственик на павилион „олекна“ с крупна сума пари, заради мними данъчни инспектори

Реклама

Двама мъже, представили се за данъчни инспектори от Бургас, измамили собственик на павилион за тестени изделия в Созопол. Под предлог, че павилионът трябва да бъде затворен, те взели подкуп от собственика в размер на 600 лева.

На 5-ти август около 12.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 64-годишен созополчанин – собственик на павилион за продажба на тестени изделия, който заявил, че предния ден около 11.00 ч. в обекта му дошли двама мъже, представили се за данъчни инспектори от Бургас.

Същите поискали касов бон за да извършат насрещна проверка и след няколко минути го информирали, че е установена нередност в дневния оборот, водеща до затваряне на павилиона. Предложили му обаче срещу парична сума да впишат неверни данни в съставения протокол и така да оставят павлиона да работи в нормален режим. Созополчанинът дал паричната сума от 600 лв. на единия мъж, след което продължил да работи с клиенти.

Ден по-късно 64-годишния мъж осъзнал, че най-вероятно е станал жертва на измама и алармирал служителите в Районно управление – Созопол. Проведени са множество оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен един от двамата мъже, въвели в заблуждение собственика на павилиона – това е 45-годишен бургазлия, в чиято квартира, разположена в бл. 93 в ж.к. „Братя Миладинови“ са намерени и иззети част от облеклото му по време на извършване на деянието, празни пластмасови баджове, фотоснимки с различна големина, както и компютърна конфигурация.

От ползвания от бургазлията л.а. „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация са иззети множество празни бланки от протоколи на НАП. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лесна рецепта за вкусен ябълкoв щpудeл през есента

Щруделът е много вкусен и сезонен десерт. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта. Пълнeжът ce…

преди 3 часа

Зеленски: Тръмп ще е на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че…

преди 3 часа

Сезонът на камбите започва: Как да си ги приготвим за зимата

Камбите са едни от най-често срещаните зеленчуци по пазарите в България през есента. Те са…

преди 3 часа

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди 3 часа

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди 4 часа

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди 4 часа