in

До какви обичаи могат да се докоснат хората по време на Панаира на занаятите във Варна (ВИДЕО)

Снимка: "Нова Варна"

25-ият Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ радва жители и посетители на Морската столица вече повече от седмица

Екипът на „Нова Варна“ реши да се разходи и да зададе няколко въпроса на участниците в панаира, за да ни разкажат малко повече за българските традиции и занаяти.

„Хората проявяват изключителен интерес към българските занаяти, защото повечето от тях имат спомени от детството си, от техните баби и това е една носталгия, която се появява у всеки човек“ – разказват занаятчиите.

„Панаирът на занаятите е възможно най-доброто място за деца. Тук те могат да наблюдават как се правят различните изделия и дори да се включат в изработката им“, допълват още те.

„Необходимо е да възпитаваме нашите деца в духа на българските традиции, защото децата носят усета към занаятите и той трябва да се развива“.

На читателите на „Нова Варна“ пожелаваме най-вече да бъдат здрави и радостни. Каним хората на посетят „Панаира на занаятите“ и да разгледат какво предлагаме, защото всяко изделие тук е изработено с много любов, пожелават занаятчиите.

Гледайте повече във видеото:

По публикацията работи: Ралица Димитрова

 

 

 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/