in

Николов разкри причините за оттеглянето на кандидатурата си

Снимка: Facebook

Вчера стана ясно, че лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегля проктокабинета. Пламен Николов обяви, че днес в НС официално ще оттегли кандидатурата си. Мотивът му са лични причини.

Пламен Николов ще оттегли официално кандидатурата си за премиер в кабинета на ИТН

В публикацията в личния си Фейсбук профил Николов разкри какви са личните причини за оттеглянето му.

Николов посочва, че не желе да зависи от произвола на политически играчи, с които единственото, което ги свързва, е, че не искат нови избори. Според него ИТН вече нямат естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата. Николов нямал и намерение постоянно да се лишава от безспорни експерти в правителството „заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори”.

Публикуваме цялата публикация на Пламен Николов без редакторска намеса:

Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен! Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко. Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.