in

Поставят стикери „100 процента ваксинирани“ на хотели по Черноморието

Кадър: NOVA

Първите карантинни хотели по Българското Черноморие се намират в курортен комплекс „Албена“ и Несебър. Планира се такъв на бъде отворен и в София. Това обяси министърът на туризма Стела Балтова в НС. 

Тя напомни, че заедно със здравното ведомство е разработен здравен протокол за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през летния сезон и е създаден бюлетин с актуализирана информация.

Със здравното министерство е подготвен и стикер за туристически обекти „100 процента ваксинирани“, а първият вече е поставен в хотел в „Албена“. Там целият персонал е имунизиран срещу COVID-19, съобщава bTV.

Според нея вече има резултати от мерките за възобновяване на жизнеспособността на туристическия сектор и повече от 2;5 млн. туристи са пътували в страната от началото на летния сезон.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/