in

Д-р Дочка Михайлова: Ако решим да предприемем мерки, ще ги обявим достатъчно рано (ВИДЕО)

Кадър: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Наблюдава се учвеличаване на заболеваемостта в област Варна. За 14-дневен период коефициентът на заболеваемост е 95 на сто хиляди, а за днес е 104,9 на сто хиляди.

Починалите лице от областта за периода са 9, а за последното денонощие – 3.

От 82 разкрити легна, 45 са свободните. От началото на кампанията във Варна  са поставени 141 262 дози от различните видове ваксини. Общият брой на всички ваксинирани с две дози е 64 325. Данните обяви директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова на брифинг.

Този уикенд в късните следобедни часове отново ще има ваксинационни пунктове на входа на Морската градина.

„Вчера е била извършена проверка съвместно с полицията и БАБХ в ресторант и в голям хранителен магазин във Варна. Установени са нарушения и на двете места от страна на персонала, който не спазва противоепидемичните мерки“, обясни д-р Михайлова.

„Независимо от това, че има ръст в заболеваемостта, държавата все още се отнася с изключително голямо уважение и разбиране към дейността на тези, които са заети в сферата на туризма и в сферата на ресторантьорството. Ще започне извършване на проверки за спазването на мерките, тъй като тяхното спазване е основната превантивна дейност срещу увеличаването на заболеваемостта“, допълни областният управител на града Марио Смърков.

„Ако решим да предприемем Covid мерки, ще бъдат обявени достатъчно рано“, увери д-р Михайлова.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.