in

Ветроходната регата „Пълнолуние“ ще се проведе този уикенд във Варна (програма)

Снимка: Пресцентър

Едно от най-атрактивните ветроходни състезания регатата „Пълнолуние“ 2021 ще се проведе този уикенд във Варна

Гонките във Варненския залив ще бъдат от 16:00 до 22:00 ч. на 21 и 22 август., като последните гонки със старт от 20:00 ч. са по изгрева на пълната луна. Организатор на регатата е  Ветроходната академия Кор Кароли.

Традиционно продължава конкурсът за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регатата и публикувана във Фейсбук страницата. Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи.

Ветроходната академия Кор Кароли организира и провежда за четвърта година регата „Пълнолуние“, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека. Флотилията на регата „Пълнолуние“ плава от фара на пристанище Варна до трета буна, възможно най-близо до брега, за да могат всички варненци и гости на града да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина

ПРОГРАМА

Петък 20 август 2021 г.

15:00-18:00     Подаване на заявки в Регатния офис (Яхт клуб LZ Yachting 1991-Морска гара Варна);

Събота 21 август 2021 г.

13:00-15:00     Късно подаване на заявки в регатен офис;

15:15              Среща на шкиперите и Регатната комисия ( пред Регатния офис);

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00               Социална програма;

Неделя,  22 август 2021 г.

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00              Награждаване и закриване на регатата;

Всички собственици на ветроходни яхти са поканени да се включат в състезанието, което по регламент се плава само под ветрила. Регата-плаване „Пълнолуние“ ще се проведе по хендикапната система ORC и клас „Свободен“. Клас „Свободен“ е за яхти, които нямат сертификати в хендикапната система и/или ще участват за първи път на регата. 

Това плаване се организира в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.