in

Една област влезе в червената зона по заболеваемост от Covid-19

Снимка: Pixabay

Област Велико Търново вече е в червената зона по заболевамост от Covid-19. Тя се нарежда и на второ място в страната.

„Вече сме в червената зона със заболеваемост 202 на 100 000 души”, обяви пред NOVA д-р Стефан Филев, директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.

„Очаквахме го в края на август – началото на септември. В момента имаме 42-ма пациенти в болницата. Голяма част от заболелите са работещи в чужбина и прекарват отпуските си у нас. Има и туристи”, обясни д-р Филев.

В тежко състояние в реанимация са четирима души. Има и тежко болни, които нямат нужда от лечение в реанимационно отделение.

„Когато се намали натискът върху лечебното заведение, предприехме изграждането на новото кислородно трасе. Около 80% от леглата, които са предназначени за болните от Covid-19, са с индивидуални дозиметри и кислородни ортаметри“, каза още д-р Филев.

Той допълни, че болницата се нуждае от медикаменти, които трябва да бъдат осигурени от Министерство на здравеопазването.

По публикацията работи: Мaриела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/