in

Бойко Борисов: Варненци заслужават да имат АМ „Хемус”

Снимка: Facebook

„Варненци заслужават и трябва да имат магистрала „Хемус”. Тя е жизненоважна за Варненска област и за цяла Северна България. Без  нея тази част на страната не е нашата България“.

Това каза бившият премиер, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във варненското село Гроздьово, в което дойде заедно с областния координатор и кмет на Варна Иван Портних.

Борисов припомни, че отсечката на Белокопитово е трябвало да бъде готова още на 1 юли.

Снимка: Facebook

„Парите, които бяха по отделна сметка за „Хемус”, финансовият министър Асен Василев ги взе, за да каже, че все едно е събрал повече средства. А сега искат да актуализират бюджета, защото нямало пари за магистралата и пътища”, каза Борисов.

 23 улици само в Гроздьово ще се асфалтират до есента с отпуснатите 2 млн. лева по ПМС на правителството на Борисов и от Комисията по бедствия и аварии в края на м.г., посочиха кметът на селото Ирхан Мехмед Хасан и кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова.

Снимка: Facebook

„Заради безотговорността на „партиите на алтернативата” над половин милиард лева отиват за избори, 135 милиона ще струват само новите избори. Ако тези пари се вложат в развитието на регионите,  селата тук ще станат златни“, каза Борисов и изрази надежда разумът да надделее и да бъде съставено правителство. Но подчерта, че досега беше хаос, а сега е провал, в който останалите партии вкараха България.

Бившият премиер посети село Цонево, което вече има ново игрище за минифутбол. За реализиране на този проект Министерството на младежта и спорта даде близо 153 000 лв., припомни кметът на Община Дългопол Георги Георгиев.

„В края на миналата година с постановление на МС отпуснахме 318 000 лева за ремонт и на спортната зала в най-голямото село в община Дългопол. Радостен съм, че заварих на спортното съоръжение много деца и техните родители. Дано никой не си позволи да посегне на отпуснатите средства за модернизиране на населените места, както направиха с парите за изграждането на АМ „Хемус”, каза Борисов.

Той беше гост на сватба  в другото дългополско село Медовец, където поздрави младоженците.

Снимка: Facebook

„През 2020 г. кабинетът на ГЕРБ отпусна близо 1 млн. лева за ремонта на 4 улици, изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото. Единството и етническата толерантност трябва да ги пазим като зениците на очите си. Това е най-важното за България“, каза още Борисов.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.