in

Жълт код за гръмотевични бури и дъждове и във Варна

Снимка: Pixabay

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за валежи и бури за 7 области днес. Той влиза в сила и за още две области – Варна и Сливен.

Предупреждението за краткотрайни дъждове и гръмотевични бури се отнася за Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол и Бургас. Там са възможни и градушки.

Днес захлаждането ще продължи, а валежите ще са главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления, информират от НИМХ.

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26 и 31 градуса, за София – 25 градуса, по Черноморието – 28-29 градуса, в северните райони – до 28 градуса, а в Южна България – до 31 градуса.

В петък е възможно да има слаби превалявания в Източна България. В останалата част от страната ще има разкъсана облачност, а температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 27 и 30 градуса.

Карта: НИМХ

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.