Категории: България

Министър Петков с първи коментар за думите на Слави Трифонов

Реклама

Слави Трифонов коментира вчера в обществената телевизия, че е имал разговори с Кирил Петков. От своя страна министърът на икономиката, отвърна на позицията на Трифонов.

„Искам само да кажа самите факти. Член на ИТН дойде в Министерството на икономиката, в моя кабинет и каза: „Много вярваме на вас като министър и на вашата работа. Както на вас, така и на Асен Василев. Можем ли да направим среща с Тошко Йорданов?” Втора среща се направи, при която Тошко Йорданов дойде в офиса на Василев. Тя завърши с възможността, както той каза, да се направи среща със Слави Трифонов”, каза той, предаде NOVA.

Петков обясни, че на срещата с лидера на „Има такъв народ” е бил поканен от Слави Трифонов за министър на икономиката. „След няколкото срещи с Николай Василев ние разбрахме, че имаме различни визии по темата „икономика”. Вярваме, че трябва да се спре корупцията и кражбите, но на пенсионерите под прага на бедност, например, да им се увеличат пенсиите. Не можем да кажем, че сме твърдо десни или твърдо леви. Искаме да сме просто практични”, допълни той.

На въпрос дали е водил преговорите с Трифонов с ултимативен тон, Петков каза: „Единственото, което съм казал е, че за мен като министър, сам, в който и да е кабинет, няма никаква логика. Това е отборна игра. Не може да има разнопосочия между икономическото и финансовото министерство, ако искат да направят обща политика”, обясни министърът на икономиката.

Той беше категоричен, че е казал само: „Не бих влязъл в кабинет, където министърът на финансите няма същите виждания, които аз имам. И понеже наистина вярвам, че тези неща не могат да се случат с един министър, ние се оттеглихме от това предложение, защото видяхме, че посоката, в която те искаха да придвижат политиката на България, се разграничаваше от нашата”, добави Петков.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С фестивал отбелязвме 580-ата годишнина от Битката при Варна: Обявиха програма

Ще се проведе Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея". Той ще бъде открит утре…

преди 2 часа

Премиерът на Северна Македония: Няма да лъскам обувките на европейските политици

Това заяви министър-председателят на РСМ Християн Мицкоски във връзка с битката за членство на страната…

преди 3 часа

Във Варна се провежда втората годишна среща на главните сержанти на командвания на НАТО и главните сержанти от Югоизточния фланг на Алианса

От пресцентъра на Министерството на отбраната съобщават за медия "Нова Варна", че в морския град…

преди 3 часа

От МВР обявиха колко пияни и дрогирани шофьори са заловени в рамките на ден у нас

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 часа

Варна може да остане без Синя зона: Обслужващата фирма без правно основание за работа

Договор по обществена поръчка с предмет: „Избор на посредник за разплащания между ползвателите на услугата…

преди 3 часа

Експерт обяви коя храна чисти кръвта от холестерола: Супер евтина е

Диетологът Евгений Арзамасцев разкри коя евтина храна трябва да се консумира ежедневно от възрастните хора,…

преди 3 часа