in

Проф. Кантарджиев твърди, че не се съобщават реалните бройки нови заразени с коронавирус у нас

Кадър: Нова Варна

Според проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант на Столичната община за ваксинационния процес, не са реални данните за броя случаи новозаразени с коронавирус на ден.

Преди две седмици казах, че в края на август ще имаме два пъти повече случаи и тази прогноза се сбъдна. Освен увеличаването на броя на новозаразените има няколко други смущаващи неща. Това,, което ме смущава, е сравнително бавно увеличаващият се брой на новорегистрираните случаи, предава „Монитор“.

Второто нещо е, че някои области в страната, които имат ключово значение за разпространението на вируса и преценката на епидемичния процес, много дълго време се задържат около праговите стойности по План за действие при нова COVID вълна на министър Кацаров – 250 на 100 000 за 14-дневна база.

Фактът, че във вторник случаите са по-малко от понеделник, също ме кара да мисля, че не са реални данните за броя случаи. Не казвам, че не се обявяват всички случаи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/