in

Арестуваха Евелин Банев-Брендо в Киев (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан в Украйна.

Това потвърдиха от МВР за NOVA. Той ще стане 20 дни в ареста в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрадицията му у нас. Украинската полиция показа кадри от ареста му.

Банев стана известен със своя затвор и множество криминални преследвания за предполагаемо пране на пари и наркотрафик, включително България и Италия.

Кой е Брендо?

Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964 година. От малък тренира борба. Името му нашумява през 2007 година, когато на 17 април е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро.

В началото на юни 2009 година обвинителният акт срещу сочения за бивш съдружник на Иван Тодоров-Доктора Евелин Банев-Брендо е внесен в Софийския градски съд. Той е подсъдим по две обвинения – първото е в престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система, а второто – за участие в организирана престъпна група.

Още през пролетта на 2011 година враговете на Брендо се активират и срещу него е организиран атентат на 15 март. Килър се опитва да го убие, но успява да го уцели само в ръката и Евелин Банев не е тежко ранен. Самият той тогава дори не подава сигнал в полицията.

Сочен за българския кокаинов крал, организирал трафика на десетки тонове кокаин от Латинска Америка към Европа.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/