in ,

Да заградиш стълбите на Паметника: Новото строителство над кв. „Чайка“ (СНИМКИ)

Снимка: "Нова Варна"

От доста време жителите на кв. „Чайка“ негодуват от презастрояване. Разбира се, в повечето казуси, за жалост на гражданите, всичко е законно и редовно. В последните няколко години обаче с особен апетит се ползват площите около Паметника на българо-съветската дружба.

Над кв. „Чайка“ или в долната част на кв. „Бриз“ изникнаха няколко безумни монумента. Докато парка отзад тъне в разруха, пред булеварда кипи усилено строителство.

Снимка: „Нова Варна“

Особено фрапираща е последната строителна площадка, която буквално е изяла стълбището към Паметника. Дали е законно или не могат да кажат компетентните органи.

Снимка: „Нова Варна“

Същевременно гражданите са силно смутени от това, че не могат да се изкачват по стълбището към квартала, а се налага да прескачат мантинелата на бул. „Васил Левски“ и да преминават по автобусната лента, за да стигнат до домовете си.

Това е поредният строителен абсурд в гр. Варна и сблъсък на гражданите със строителния апетит в района.

Снимка: „Нова Варна“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/