in

Директорът на РЗИ-Варна разказа за щурма на ваксинационния пункт в Морската градина

Кадър: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес от РЗИ-Варна разкриха подробности за случая, в който група хора щурмуваха изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина.

„Екипът, който работеше там беше от ДКЦ „Св. Екатерина“. Сутринта са започнали работа нормално. Малко след това една група хора са искали да се имунизират, след което са влезли в имунизационния пункт и е започнал един доста агресивен словесен двубой“, обясни директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.

„Отправяли са към персонала множество въпроси от типа: Имате ли разрешително да ваксинирате? Имате ли разрешително пункта да бъде разположен тук? Информацията ми, разбира се, е от управата на лечебното заведение“, допълни д-р Михайлова.

По думите ѝ не е имало агресивни действия от страна на групата хора. Не след дълго имунизацията обаче е била преустановена.

Д-р Михайлова подчерта, че никой не е и няма да бъде имунизиран на сила, тъй като това също е било обект на атака от протестиращите. Те са възпрепятствали хората, които са искали да им бъде поставена ваксина.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.