Категории: Свят

Директорът на Pfizer обяви кога светът ще се върне към нормалния живот

Реклама

В рамките на една година светът ще се върне към към нормалния живот. Това заяви  главният изпълнителен директор и председател на Pfizer Алберт Бурла. Той допълни, че в бъдеще ще са необходими ежегодни имунизации срещу Ковид 19

„Мисля, че в рамките на една година ще можем да се върнем към нормалния живот“, . Това обаче не означава, че няма да дойдат нови варианти на вируса и че ще можем да живеем нормален живот без редовни ваксинации“, каза Бурла в интервю пред ABC.

Изпълнителният директор на Pfizer заяви още, че „ще имаме ваксини, които ще издържат поне една година и мисля, че най -вероятният сценарий е годишната ваксинация“.

Прогнозата на Бурла за това кога ще се възобнови нормалният живот е в съответствие с тази на изпълнителния директор на Moderna Стефан Бансел. „Предполагам, че това ще стане до една година“, каза Бансел пред швейцарския вестник“ Neue Zuercher Zeitung.

В петък ръководителят на Центровете за контрол и превенция на заболяванията д-р Рошел Валенски разреши разпространението на бустерни ваксини на Pfizer и BioNTech за възрастни над 65 години и за хората, които попадат във високорисковите групи.

МИналият вторник Том Фриден, бивш ръководител на CDC, разкритикува Moderna и Pfizer за това, че не споделят по -широко интелектуалната собственост на ваксинациите, за да помогнат за ускоряване на глобалните нива на ваксинация.

„Докато се фокусират върху продажбата на скъпи ваксини на богати страни, Moderna и Pfizer не правят почти нищо, за да запълнят глобалната разлика в предлагането на ваксини. Това е срамно “, написа Фриден в  Twitter.

Превод и редакция: „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 10 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 11 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 12 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 12 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 12 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 12 часа