in

Сериозни щети е нанесъл пожарът в Медицинския университет в Плевен (ВИДЕО)

Кадър: NOVA

Голям пожар изпепели покрива на Медицинския университет в Плевен вчера. Нанесените щети са сериозни, а това ще спре временно присъственото обучение в университета.

Евакуация и огромни щети след пожара, изпепелил покрива на Медицинския университет в Плевен. Засегнати са около 800 кв. м. покривна част. Вода, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети.

Пожар гори в Медицинския университет в Плевен (СНИМКИ/ ВИДЕО)

„Има няколко материални щети в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни. Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, каза пред NOVA ректорът на университета проф. Добромир Димитров. В следващите два дни и идната седмица студентите ще бъдат в онлайн обучение.

Най-вероятната причина за инцидента, според ректора, е припламване на искра по време на ремонтни дейности. Той подчерта, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната. В социалните мрежи се разпространи информация, че цялата литература е изгоряла.

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/