in

Убитият Георги Христов е станал жертва на опасни бизнес връзки?

Кадър: NOVA

Все още не е ясно кой е убиецът на Георги Христов, разследването продължава

Христов беше застрелян показно пред стадион „Георги Аспарухов“ в София. Той е осъждан за грабеж и убийство и е пуснат предсрочно от затвора.

Показно убийство: Застреляха мъж на стадион „Герена“

Според източници на NOVA, 44-годишният мъж може да е станал жертва на отмъщение, заради опасни бизнес връзки зад граница.

Според криминални психолози, когато жертвата е престъпник, е по-трудно да се предвиди кой може да го е убил.

„Това в стихотворението не работи – „отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек“, не става така. Обикновено такива хора продължават. Те най-много в затвора да научат нови умения и познанства”, казва криминалният психолог Тодор Тодоров.

През 2002 г. Георги Христов извършва грабеж и убийство, а след това бяга в чужбина. След издирване е заловен и осъден на 14 години затвор. Пуснат е предсрочно и пробацията му приключва през 2020г.

„Жертвата е с дълъг криминален стаж. Много хора биха имали интерес и биха искали най-вероятно той да бъде убит”, казва още Тодоров.

Изборът на публично място за стрелбата – пред фитнес на стадион „Георги Аспарухов“, също не е случаен.

„Там бдителността ще бъде най-занижена”, казват специалистите.

Никой от залата обаче не е забелязал съмнителни хора, които да следят някого, казва собственикът на фитнеса. Остава неясен въпросът дали камера е заснела покушението. Не е ясно и дали опожареният автомобил в близост до убийството има връзка с него.

Криминалистите продължават работа по случая и проверяват с кого се е срещал мъжа преди фаталния изстрел.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/