in

Кой ще бъда победител в президентската надпревара. Откроиха трима

Снимка: President.bg

Кои са тримата най-сериозни играчи за президентския пост, това коментира ректорът на Европейския университет за хуманитарни науки във Вилнюс проф. Сергей Игнатов.

„В цивилизования свят ректорската позиция е една от най-уважаваните. Съвременният университет се намеси в ролята на църквата такава, каквато е била в Средновековието и това е нещо напълно естествено. Ректорът освен учен в известен смисъл е и духовен водач. Президентската позиция е нещо като „баща на нацията“, добави той.

„При мен отношението към политиката е с дълбока покруса, защото политиците са се превърнали в професионалисти, а за мен политиката е призвание“, каза още тя.

Игнатов добави, че е очаквал мощна политическа конфигурация да излезе с кандидат за президент жена. Най-вероятно професорът има предвид  Анастас Герджиков, Лозан Панов и Румен Радев.(б.а.)

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/