in

Конов за трагедията с двете деца във Варна: Доказателствата към момента сочат умишлен палеж (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Днес в съда във Варна бяха разгледани делата на двамата родители, чиито деца изгоряха при пожар в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“.

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент.

„Събраните до момента доказателства сочат, че палежът е умишлен, но категорично становище до приключване на разследването не може да се даде“, заяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„Към момента не можем да излезем с категорично становище за причината за смъртта на по-голямото дете“, каза още той и допълни, че това ще стане след около 10-12 дни.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване, обясни окръжният прокурор.

Прокуратурата представи химическа експертиза, от която става видно, че има наличие на наркотични вещества в урината на бащата на децата – метамфетамин, амфетамин и екстази, въпреки, че по негови думи не е употребявал наркотици от доста дълго време.

Пред съда бащата разказал, че майката на децата, Мартина, запалила свещ, тъй като малкото дете се страхувало от тъмното. Пламъкът е тръгнал оттам. След като бащата се прибрал вкъщи, намерил Мартина да лежи на земята и опитал да я спаси. После се върнал за децата, но не успял да ги изведе. По думите му целите му ръце са били наранени от стъкалата, които той е трошил докато се опитвал да стигне до децата. Той смята, че не е виновен, понеже се опитал да помогне. Майката е била изключително разстроена по време на съдебния процес.

Най-вероятно мярката ще бъде обжалвана и ако това се случи следващото дело ще бъде на 19-ти октомври от 10 часа в Апелативен съд – Варна.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.