in

9-годишният Мишо от Варна грабна златото на Държавното първенство по спортно катерене (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Преди дни Ви разказахме за 9-годишния Михаил Рафаилов от Варна, който се опита да постави рекорд, изкачвайки 380-метровата Централна стена на Враца. Лошите метеорологични условия обаче му попречиха.

Смел опит за рекорд: 9-годишен катерач от Варна опита да изкачи 380-метрова скала (СНИМКИ)

Пред „Нова Варна“ бащата на Мишо, Росен Рафаилов, който е и инструктор в Клуба по спортно и скално катерене “Varnaclimbing“, сподели, че са започнали да снимат документален филм във Враца, който ще бъде довършен напролет.

„Varnaclimbing“ провежда благотворителна кауза, като набира средства за 1000 тренировки, от които ще могат да се възползват децата до 15-годишна възраст. Средствата се набират по банкова сметка, а в зала „Владислав“ във Варна, където се намира стената за катерене, има поставена и дарителска кутия.

Мишо сподели, че се чувства много добре след смелия опит за рекорд и възнамерява да опита отново да изкачи скалата напролет.

Младият катерач се яви на Държавно първенство по боулдър в неделя. Това е катерене на сравнително ниски стени, където не се използва въже, обясни баща му Росен Рафаилов.

„Заведохме целия детски отбор на „Varnaclimbing“. Всички се представиха блестящо, като най-доброто представяне е това на Михаил и той взе златен медал“, сподели той.

.

Най-малкият катерач в клуба е 5-годишната Вихра Калова. Възрастова граница за желаещите да се включат няма. „Всички деца са добре дошли, също така и техните родители“, каза още Росен.

9-годишният Мишо заяви, че иска да се занимава професионално с катерене за в бъдеще.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.