in

Поредно земетресение е усетено на гръцкия остров Крит

Кадър: Vbox7

През последния месец гръцкият остров Крит е разтърсен от поредица от земни трусове

Ново земетресение е усетено днес  района на гръцкия остров Крит, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Трусът е бил с магнитут от 4,3 по скалата на Рихтер. Той е усетен в 13:11 ч. местно време.

 

Епицентърът на земетресението е югозападно от село Аракалохори, което пострада сериозно при силно земетресение преди месец, на 5 километра дълбочина, уточнява Нюз ин. По-рано през деня в района са засечени по-слаби трусове.

 

Вчера бяха регистрирани две по-силни земетресения с магнитуд около 4,5 по Рихтер, последвани от други 30 вторични труса с магнитуд над 3 по Рихтер, предаде Нова.

Според сеизмолози поредицата от множество трусове в района е нормален развой на сеизмичната дейност, въпреки че е рядко явление тя да продължава толкова дълго време. Междувременно в Австралия започна кампания за подкрепа на пострадалите от трусовете.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/