in

Учени тестват нов метод за лечение на рак, който унищожава туморите отвътре

Снимка: Pixabay

Учени разработиха революционен метод за лечение на рак, който унищожава туморите отвътре, съобщават от The Mirror

Методът „ускорява“ естествената защитни сили на пациента, като комбинира химиотерапия и имунотерапия, обясняват специалистите. Болните клетки се отстраняват от тялото, третират се с лекарства и след това се връщат обратно в тумора.

Те са снабдени с медикаменти, които активират Т-клетките на имунната система. Увредените ракови клетки изглежда действат като сигнал за бедствие, който ги подтиква към действие, казват учените.

 Изглежда, че увредените ракови клетки действат като сигнал за бедствие, който ги подтиква към действие, твърдят учените. „Когато създадете клетки, които имат увредена ДНК, при определени условия тези живи, увредени клетки могат да изпратят сигнал, който да събуди имунната система.Имунотерапията – която стимулира имунната система да убива тумори – работи само при шепа ракови заболявания.Новият метод би могъл да го използва срещу много форми на болестта.“

При експерименти той напълно елиминира туморите меланом и рак на гърдата при почти половината (40%) от лекуваните мишки. Когато няколко месеца по-късно същите  гризачи са инжектирани ракови клетки, Т- клетките ги разпознават и унищожават – преди да могат да се образуват нови тумори.

Американският екип подобрява действието на лекарствата за имунотерапия, наречени инхибитори на блокадата на контролните точки. Те премахват спирачките на Т-клетките, които са се „изтощили“ и не могат да атакуват туморите. Добавянето на лекарства за химиотерапия помага на увредените клетки да изпращат сигнали, които привличат вниманието на имунната система.

Превод и редакция: „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/