in

Варненец е начело на хакерска атака, източила солидна сума от сметките на пловдивски бизнесмен (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

Освен мъжът от Варна са задържани още двама, а част от парите са намерени в хода на разследването

Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен. Липсата била установена преди дни, а разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите.

Чрез IP адрес от Германия крадците проникнали в компютрите на пловдивско търговско дружество, съобщава Нова телевизия. Вътре открили запаметени паролите за онлайн банкиране и пренасочили част от парите на дружеството по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. За организатор е сочен мъж от Варна. Другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени под парични гаранции от 5000 лв. и със забрана да напускат страната.

„На 26 октомври в отдел “Икономическа полиция“ беше депозиран сигнал от управител на търговско дружество в Пловдив, че без негово знание и съгласие от банковата сметка на дружеството са извършени парични преводи – четири броя. Единият бил към Германия, два към физическо и юридическо лице в Шумен и един превод към неговата лична сметка от фирмената банкова сметка”, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на „Икономическа полиция“- Пловдив.

„В хода на разследването става ясно, че е проникнато в компютърната система. При извършени претърсвания са намерени част от парите”, обясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/