in ,

Разкриват допълнителни легла за интензивно лечение в две варненски болници

Снимка: Pixabay

На заседанието на Областният кризисен щаб в понеделник директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова отправи предложение за разкриване на допълнителни легла за лечение на пациенти с Covid-19 в болниците във Варна.

Двете най-натоварени болници в град Варнa са УМБАЛ „Света Марина“ и МБАЛ „Св. Анна“, като капацитетът им от легла за интензивно лечение е запълнен. Предложението гласи да се разкрият допълнителни легла на първо място за интензивно лечение, обясни за „Нова Варна“ говорителят на областния управител Ваня Бонева.

„15 легла за интензивно лечение на пациенти ще бъдат разкрити в УМБАЛ „Света Марина“ и 3 легла в МБАЛ „Света Анна“, тъй като капацитът за интензивно лечение е запълнен“, заяви още Бонева.

По време на заседанието бе предложено и спирането на плановия прием и плановите операции, заради голямата натовареност в болниците.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.