in

Тодор Иванов: Община Варна няма информация къде се намира товарът на Vera SU (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Община Варна не разполага с каквато и да е информация къде се намира товара на Vera SU, при какви условия се съхранява и кой го охранява, ако въобще се охранява. Това заяви на брифинг зам.-кметът на Варна Тодор Иванов

„По неофициални данни разбираме, че товарът се намира в пристанищния фериботен комплекс в Белослав, но аз не мога да потвърдя. Досега никой не ни е информнирал. Резонно е като община, която е най-голяма в района и която има граница с морето и с езерото, община Варна да иска информация от съответните органи за това къде се намира и как се съхранява товара“, заяви Иванов.

„Към момента не сме искали информация, защото нямаме данни въобще за тови товар“, каза още зам.-кметът.

Тодор Иванов заяви, че вече е изпратено писмо със запитване до Министерство на екологията и Министерство на транспорта.

„Притесненията на община Варна са свързани с това, че в публичното пространство се пускат неща, според които товарът може да предизвика еколочина катастрофа в морето и е взерото.  Ако се окаже, че този товар е на територията на община Варна, то ние сме пряко ангажирани“, заяви още Иванов.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.