in

Дъжд от голове на старта на същинската фаза на АМФЛ-Варна

Снимка: АМФЛ - Варна

Сериозен брой голове бяха отбелязани в мачовете от първия кръг на същинската фаза на турнирите от Аматьорската мини футболна лига-Варна, които се проведоха през изминалата седмица.

Организаторите за първи път въведоха и нов приз – Играч на мача. Сред всички 25 определени за такъв бе излъчен и №1 на седмицата – вратарят на Березка Атанас Бацов, който събра 403 харесвания в страницата на АМФЛ-Варна.

Premier лига

Група А
АМФК Лудата банда удари Селесао със 7:2. Стоянов блесна с хеттрик, което му донесе и  приза за най-добър в двубоя. Петков добави два гола, а Ицо и Цецо – по един. За „бразилците“ отбелязаха Руснака и Бирата.

МФК Черно море надигра Fullmax с 6:2. Кузманов и Чете се разписаха по два пъти, а Симеонов и Георгиев – по веднъж. За загубилия тим вкараха Жилчук и Йовчев. Чете си заслужи приза за №1 в срещата.

МФК Тича тресна ФК Флотски Арсенал с 6:2. Хеттрик реализира Маринчо, с което заслужи наградата за №1 в двубоя, а с попадения се отличиха още Вальо, Чефо и Старшината. За „артилеристите“ поредните си два гола заби Владо Мирчев.

Арарат би Валекс с 5:3. По два пъти точни за успеха бяха Тахмисян и Меракян, а веднъж – Монов. За загубилия тим хеттрик заби Павката, а Меракян бе определен за №1 на двубоя.

Red Partners победи Монтана 2 с 6:4. Два пъти противниковата врата порази Анани, а по веднъж това сториха Малкия, Колев, Пелов и Кардашев. За представителите на Северозапада Неджет блесна с хеттрик, а веднъж се разписа Стария. Тук за играч на сблъсъка бе определен Сашето.

Група Б

МФК Балерини победи с 4:2 Автомагистрали. По два пъти точни за успеха бяха Пурата и Кадир, а за съперника реализираха Стефанов и Колев. Кадир бе определен за Играч на мача.
МФК Монтана също стартира ударно като надигра с 16:1 Атлетик Провадия в първия кръг. Над всички с шест гола бе Камбата, който бе определен и за играч на мача. Четири попадения добави Душков, с хеттрик блесна Адвоката, два пъти точен бе Калкана, а веднъж – Ганчев. За съперника реализира Венков.

Порто-Ди Ес би с 12:2 срещу Весело село. Станислав Джамбазов бе над всички и с четирите си гола заслужи приза за Играч на мача. По три пъти точни бяха Атанасов и Марков, а по веднъж – Кмета и Иванов. За съперника два пъти се разписа Иво.
Зеленина победи iGaming с 6:1. Дяков и Ганьо отбелязаха по два гола, а по един добавиха Гюрсата и Кирията, докато за съперника реализира БАТ МИШО. Дяков бе определен за Играч на мача.

Дебелият балет надигра Castalia с 2:1. Станев и Калчев донесоха успеха, за съперника се разписа Трифонов, а Исмаилов грабна приза за най-добър в срещата.

Лига 1

Група А

Лудогорец Доброплодно би със 7:3 Devils. Данков порази четири пъти противниковата врата, което му донесе приза Играч на мача, а с хеттрик се отличи Панайотов. За „дяволите“ реализираха Митко (2) и Иванов.

Eurotex Boys надделя с 9:6 срещу Мрежите. С по три гола блеснаха ГолМашината и Джибрата, два пъти се разписа Нинджагото, а веднъж – Димитров. За съперника Диянов отбеляза хеттрик, а останалите – Тишо, Петров и Симеонов. За №1 на срещата бе избран Джибрата.
УВСК ВВМУ надигра Therma Village с 10:3. Императора си извоюва званието Играч на мача с петте реализирани попадения, с три се отчете Даната, а с две – Костадинов. За съперника отбелязаха Димитров и Николов.

Parkmart удари Пластхим (Аксаково) с 15:4. Давидов за пореден път бе над всички в своя тим и с четирите си гола си заслужи приза „Играч на мача“, с по три избухнаха Ахмед и Каменов, а останалите бяха дело на Хълми (2), Павел (2) и Евген. За аксаковци хеттрик наниза Помпата, а Хълми порази собствената си мрежа.

Ария обърна Искра с 5:4, като 7 минути преди края изоставаше с 1:4. С хеттрик се отличи Иванов, което му донесе и наградата за №1 в двубоя, а по един добавиха Колито и Наско. За „искрите“ вкараха Мехмедов, Йорданов, атака и Шабанов.

Група Б

Бандата на града се справи с Малките титани с 5:2. Нури и Ташков се разписаха по два пъти, а Милков направи това веднъж. За загубилия тим вкараха Георгиев и Кръстев. Нури бе определен за играч на мача.

MFK TNT – ZARAFA би с 4:1 МФК Импакт Варна. За победителите се разписаха Добрев, Кирилов и Иванов, а СуперНики порази собствената си мрежа. За Импакт вкара Златев. №1 на мача стана Ангелов.

The Unity разгроми МЕТРО Варна с 10:0. Iniesta вкара три пъти, Асад – два, а Бен, Панайотов, Цанев, Асад и Христов – по един. Последният бе определен и за Играч на двубоя.
Вино и Мезе надигра Спейс Тийм с 5:1. Боца заби хеттрик, който му донесе приза за №1 в срещата, а Ламбов и Димитров се разписаха по веднъж, докато за „космонавтите“ реализира Атанасов.

Десант водеше 8 мин. преди края със 7:2 на DevLabs, но двубоят завърши 7:7. Добрев изпъкна с четири гола за символичните домакини, Русев добави два, а Попов  – един. За DevLabs Стоянчо вкара хеттрик и взе приза за Играч на мача, а Вълев и Панчев добавиха по два.

Лига 2

В Лига 2 ЦСКА Аксаково се справи с Березка с 4:3, въпреки че изоставаше на два пъти в резултата. Дани (2), Валентино и Марти поразиха вратата на „руснаците“, а трите гола за другия тим бяха дело на Тюлькин, Гена и Пейчев. За най-добър бе избран Наско от състава на загубилите.

АФК Албион би ФК Горното с 6:2. Нончев се отчете с хеттрик, а останалите попадения за „англичаните“ бяха дело на Печиняков, Янков и Добата, който стана Играч на мача. За Горното точен бе Алекс (2).

АМФК Лудата банда 2 надделя с 4:2 над Розовите Мамби. Димов заби два гола и бе определен за №1, а останалите вкараха Енчев и Недев. За „змиите“ по веднъж „изсъскаха“ Колев и Лефтеров.

FC DJIEN тресна Локдаун с 8:3 в Лига 2. Над всички бе Ранков, който с четирите си попадения грабна приза „Играч на мача“, а останалите бяха дело на Тодоров, Георгиев и Христов. За загубилия тим вкараха Радо, МартиПарти и Маринов
Атлетико Варна победи с 5:4 ФК Ураган Невша в Лига 2, като до 48-ата мин. резултатът бе 3:4. Николов и Петров се разписаха по два пъти за успеха, а Борисов – веднъж. За тима от Невша три пъти отбеляза Жиката, а Петров си вкара автогол. Василев бе избран за №1 в срещата.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.