in

Доц. Ангел Кунчев опроверга твърденията, че е в болница

Кадър: NOVA

От няколко дни в социалните мрежи се разпространява информацията, че главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е в болница

Днес той опроверга твърденията, че е в тежко състояние в лечебно заведение с COVID-19.

В публикация в профила си във Фейбук Кунчев изяснява, че е изкарал сравнително лек Covid, а сега се възстановява у дома.

„Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече – имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление)!Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Ковид, а сега се възстановявам в дома“, написа Кунчев.

„На моята възраст – карам 63 години, диагнози – хипертония, диабет, ритъмни нарушения – едно дори и средно тежко ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла – вероятно щях да избегна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване.“ – пише Кунчев.

И призовава всички да се имунизират срещу COVID-19.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.