in

Адът „Струма“ през погледа на двама влюбени, оцелели в катастрофата (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Двамата сравняват инцидента с трагична сцена от филм

26-годишният Лулзим Сюлеймани и годеницата му Медина Лютфи са сред 7-те оцелели при трагичния инцидент, който отне живота на 45 пътници, прибиращи се от Истанбул към Северна Македония.

От столичната болница „Пирогов“ те разказват за момента, в който е станал инцидента. Лулзим и Медина са седели на предпоследните места в автобуса и  за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи.

„Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим“, казва той.

Сюлеймани разказва как е избягал, като е счупил един от прозорците на автобуса, след което е скочил, а после издърпал годеницата си, която не можела да ходи, тъй като кракът й бил счупен.

„Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох. Пътувах с моята годеница и още 6 души“, разказва още той.

Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула виковете на много деца в автобуса.

„Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. Чух деца да плачат, имаше много деца“, каза тя.

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович посети в болницата Люлизим Сюлеймани.

„Въпреки раните си, той е помогнал за евакуацията на пътниците“, се съобщава в официалната страница в Туитър на посолството на Сърбия в България.

Сюлеймани се чувства се добре, а от посолството обещават да го посещават редовно.

От сръбското посолство изказват искрените си съболезнования и съчувствие за болката и скръбта на семействата на загиналите и ранените при трагичния инцидент и пожелават бързо възстановяване на ранените.

По публикацията работи Снежина Раева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/