in

Щастлива развръзка: Сменен автобус в последния момент спасява живота на Енес (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Щастлива развръзка в трагедията – историята на Енес, който се спаси от жестокия инцидент, за който говори цяла Европа

В последния момент млад мъж не се качва на изгорелия автобус от „Струма“ и решава да пътува с друга фирма до Истанбул. Близките му обаче не знаят това, издирват го 2 дни и мислят че е загинал. А той се прибра жив и здрав, съобщава bTV.

Енес също пътува до Истанбул. Обикновено той използва същата туристическа агенция и фирма – „Беса Транс“.

Тръгва на път, но в последния момент решава да не се качи на автобуса на връщане. Неговите близки обаче нямат връзка с него, издирват го и мислят че е сред загиналите при трагичния инцидент на магистрала „Струма“.

„Мислех да отида до Истанбул за два-три дена с тази агенция, но се премислех и тръгнах с друга фирма. Направих си тест за COVID-19 и си смених резервацията. В къщи обаче знаеха, че пътувам с тази агенция. Нямах контакт нямах интернет и роуминг на връщане към Северна Македония телефонът нямаше мрежа. И след два дена се появих“, разказва Енес.

„Близките му казаха, че не могат да се свържат с него от няколко часа. Рано сутринта аз видях в интернет, че се е случило това нещастие. Започнахме да търсим братовчеда Енес, но не успявахме да го открием – не беше онлайн. Мислехме, че е с автобуса на „Беса транс“. След 4-5 часа разбрахме, че е жив и не е с тази фирма“, споделя и Джелал – роднина на Енес.

„Това е от Господ, не знам дали ме чува в този момент, но изпращам голямото си съчувствие за починалите и техните семейства, за които е много тежко“, казва още Енес.

Разследването на трагичния инцидент продължава, днес се очаква прокурори от България да пристигнат в Северна Македония, които да вземат ДНК материал от близките на починалите. Хората възлагат големи надежди на разследването и се надяват истината скоро да излезе наяве.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/