in

Затвориха пролуките на Паметника на българо-съветската дружба във Варна заради набези на младежи

Снимка: Google Maps

От Областна администрация-Варна са предприели мерки, които са гарантират безопасността и недопускането на тийнейджъри да влизат във вътрешността на Паметника

С риск за живота: Младежи се катерят посред нощ по Паметника на българо-съветската дружба във Варна

При възникване на инцидента на 8 ноември 2021 г. със съдействието на органите на Второ районно управление към Областна дирекция на МВР-Варна младежите са изведени извън  територията на монумента, уведомени са родителите им и е отправено официално предупреждение на същите за недопускане на повторно нарушение. Това съобщиха от Областна администрация-Варна. 

Областна управа: Клипът с младежите, които се катерят по Паметника във Варна, е стар (СНИМКИ)

На 25 ноември 2021 г. служители на Областна администрация Варна съвместно с технически екип на „СОД 64“ ЕООД са извършили проверка за установяване месторазположението на пролуките, през които тийнейджъри са проникнали във вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба. Предприети са своевременно необходимите  мерки и действия за физическо затваряне на откритите входно-изходни места и за предотвратяване на злополуки.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.