in

Христо Иванов: Аз няма да бъда министър, време е да дадем път на нещо ново

Кадър: Facebook

„Бяха казани много неща за предизвикателствата, пред които сме изправени. Аз обаче искам да кажа няколко думи за надеждата. Защото ми се струва, че в края на тази година, година изпълнена с трудности, обрати и турбуленция, ние стигаме до момент, в който можем да си позволим да говорим вече за надеждата. Сега, когато завършва годината, това ще бъде едно добро начало на нашата съвместна работа тук в парламента“. Това заяви съпредседателя на „Демократична България“ при откриването на новия парламент.

„България има пред себе си огромни основания за надежда. Заради това, което е нашата страна, заради това, което са нашите хора. Но и заради промените, които се случват и възможностите, които се откриват пред нас“, изтъкна още Иванов.

„Да, ние се намираме в тежка комбинация от кризи и предизвикателства, но отвъд тях възстановяването по нови пътища и модели позволява на България с необходимата амбиция и визия и да съкрати времето, което до сега ни отделяше от най-развитите общества“, убеден е лидерът на ДБ.

„Чух много хубави неща от политическите сили, които се очертават като опозиция и това ми дава надежда“, каза още Иванов.

„Ние вярваме в институциите, вярваме в ценностите и идеологията, която няма да забравим, че тръгва от отричането на тоталитарния режим“, заяви Христо Иванов.

Христо Иванов, който е в оставка след изборите, обяви също така, че няма да бъде част от състава на следващото правителство. „Като говорим за надеждата е добре да знаем, че понякога е добре да направим стъпка в страни, ако ще и стъпка назад. Ето аз например обявявам, че няма да бъда министър. Смятам, че е време да дадем път на нещо ново“, заяви Иванов от парламентарната трибуна.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.