in

С кола през зимата: Как да улесним почистването му от снега и леда? (ВИДЕО)

Кадър: bTV

За някои шофьори подготовката на автомобила се състои в качествени зимни гуми, подходяща зимна течност и малко антифриз. Има обаче някои детайли, които могат да ни облекчат много живота

С настъпването на зимата у нас шофьорите отново се изправят пред един от най-омразните аспекти на снега – почистването на автомобила рано сутрин. Какво е необходимо да знаем?

Изключително важно е в колата да имаме ръкавици, защото ако ни е студено на ръцете, няма как да я почистим, пише bTV.

Добре е да имаме също чистачка за стъкла, която да ни позволи да избутаме натрупалия сняг. Вериги е добре да имаме, ако ни се налага да пътуваме извън града. Въжето също е задължително, както и кабели за подаване на ток.

Експертите съветват автомобилът да се почиства напълно, а не частично, защото това е опасно както за шофьора, така и за останалите участници в движението.

Сред помощните средства, които можем да използваме, са спрей за уплътнения, за да не залепват вратите, който може да бъде заменен с течен парафин, спрей за размразяване на стъклата и течност за размразяване на ключалки.

По публикацията работи Снежина Раева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/