in

Пенсионер „олекна“ с 20 бона заради ало измамници: Намериха част от парите във Варна

Колаж: "Нова Варна"

Във Варна е задържан мъж, който е изпълнявал ролята на „куриер“ в телефонната измама. В него са открити около 11 000 лева.

Действията са реализирани на 9 декември на територията на гр. Варна от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново и Варна. В резултат на проведената операция е задържан 47-годишен турски гражданин, за когото има данни, че е изпълнявал ролята на куриер в телефонна измама по схемата – роднина, нуждаещ се спешно от средства за операция в болнично заведение.

Сигналът за извършеното престъпление е подаден на 8 декември –  по данни на жертвата – 82-годишен мъж от Горна Оряховица, му е отнета сумата от 20 000 лева.

Част от инкриминираната сума, около 11 000 лв., е намерена в „куриера“ при задържането, по негови данни – другата част е изпратил на негов близък в чужбина.

В рамките на извършеното претърсване са открити вещи и предмети, съотносими към осъществяваната от задържания престъпна дейност. Разследването по случая продължава.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.